Erbjudanden och events · Hästhantering

Bästa hästägaren på ASHRRiks

Så fick jag då äran att dela ut förstapriset till ASHRriks-trail in hand. Trail in hand är att gå hinderbana med häst, istället för att – som i så många andra sportgrenar – rida eller köra den. God, sund och trevlig markhantering är verkligen basen för all hästhantering, men glöms alltför ofta bort. Få betalar för att utbilda sig inom detta, trots att det mesta vi gör med hästarna faktiskt är från backen. Och trots att de flesta hästrelaterade olyckor sker just när vi leder hästar, inte rider eller kör dem.

Just denna dag var det varmt som sjutton så ekipagen fick kämpa mot värme förutom mot knasiga hinder och ny miljö. Vinnarna var superduktiga – därför är det extra roligt att gratta Sandra Säbb som vann hästklassen, och Anneli Sätter Wangenfors som vann unghästklassen! Två föredömen för god hästhantering – något som författaren till Bästa hästägaren uppskattar särskilt mycket.

Sandrda Säbb får sitt välförtjänta förstapris: blågul rosett och boken Bästa hästägaren.

Många bommar skulle bemästras på olika vis. Det var över, och runt och emellan, backa ur och sidepass över. 

 

 

Första hindret var en bro – ett hinder som kom att bli en  klurig en för många. Glädjande nog såg jag bara härligt lugna och coola hanterare som lotsade hästen över bron. För vissa tog det lite tid, men nu handlar inte trail in hand om tidsmarginaler, utan om hur BRA man lotsar sin häst igenom banan. 😀

 

Inför klassen fick alla deltagare gå banan för att höra den amerikanska domaren berätta hur varje hinder skulle bemästras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s